Fašnik u Topuskom - veljača 2015.

Fašnik ulicama Topuskog održan je 14.02.2015. godine

Nakon više godina tradicija obilježavanja fašnika vratila se je na ulice Topuskog, najviše zahvaljujući Narodnoj knjižnici i čitaonici Topusko. Djelatnice knjižnice uložile su veliki trud u organizaciju fašnika koji je uspio privući veliki broj ljudi. Bio je to veseli dan u Topuskom kako za djecu, tako i za starije. Naime u ovom fašniku koji je nosio naziv "Budi što želiš" ravnopravno su sudjelovali djeca i odrasli.

Bila su tu i dva glazbena sastava - iz "KUD Seljačka sloga Gređani" i iz "HAKUD Topusko".

Poveća kolona maski i gledatelja krenula je u 11 sati ispred Knižnice Topusko putem prema parku Opatovina, kraj Općine Topusko, zatim ulicom Lipa natrag prema Knjižnici i hotelu Petrova Gora.

PHOTO ALBUM ¬

Na putu do hotela Petrova Gora gdje je bila završna stanica, kolona je imala još nekoliko "punktova" za stajanje. Ugostiteljski objekti "MG", "Opatovina", "Rapido", "Matrix" i "Firenza" za sve su pripremili napitke za djecu i odrasle, grickalice, kolače i slatkiše.

Uz male i velike vatrogasce, mačke, kauboje, te ostale vesele sudionike, uz glazbu i pjesmu cijelim putem, kolona je nakon dužeg vremena došla do hotela Petrova Gora gdje su čekale fine krafne i odličan lovački paprikaš u režiji šefa kuhara Dragičevića.

Bio je to veseli dan u Topuskom, a od mnogih sudionika se je moglo čuti kako su bili zadovoljni i kako će sve napraviti da ovo ostane tradicionalan događaj u Topuskom.

Na našim fotografijama (ukupno 240) i videu u trajanju od 30 min. može se vidjeti kako je to bila vesela atmosfera, te se sa sigurnošću može reći kako se je trud organizatora, sponzora i sudionika i te kako isplatio. Svi skupa vjerujemo da će iduće godine će biti još više sudionika, jer ipak je ovo neki novi početak za fašnik u Topuskom. Uspio početak.

FOTO-ALBUM


VIDEO