Recro bike service Topusko

Promocija solarnog stupa i servisa za bicikle u Topuskom

"Danas je za sve nas bio veliki dan. Kako je to bilo i planirano, realizirali smo snimanje spota u svrhu promocije zdravog načina života, novih ideja, Topuskog, mladih ljudi, ljubavi prema biciklizmu, korištenja Sunca kao obnovljivog izvora energije i proizvoda kojeg smo osmislili da obuhvati sve navedeno. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali u kratkom roku kako bi podržali ovaj projekt i pokazali svoju nesebičnu i dobru volju, sportski duh i želju da naše Topusko učine boljim mjestom za život." -
Ovako su Kristian Kuzmić i Davor Žugaj opisali postavljanje ovog jedinstvenog proizvoda u Topuskom

Središte zbivanja je bilo naše jezero u Topuskom. Pilot proizvod "Recro bike service" proizveden u Topuskom - stup koji za svoj rad koristi energiju Sunca, višak energije sprema u svoje akumulatore, a pokreće kompresor za pumpanje biciklističkih guma i punjač mobitela, a kada padne noć pokazuje svoju veličinu dajući prekrasno svjetlo pod kojim možete servisirati vaš bicikl i kada se nađete na stazi i u kasnije noćne sate.

PHOTO ALBUM ¬

Sadrži spremnik za osnovni alat za brzi popravak bicikla i u potpunosti je izrađen od nehrđajućih materijala: inox i aluminij. Izrađen je od više rastavljivih segmenata koji olakšavaju transport i štite ožičenje i elektroničke komponente instalirane u samom uređaju od vremenskih utjecaja.

Izbor materijala čini ovaj proizvod prihvatljivim za instalaciju u raznim okruženjima: u prirodi na stazi, ispred sportskog centra, turističkog objekta, užeg urbanog središta i ono najbitnije da on nudi mogućnost instalacije gdje je osvjetljenje nužno, a nedostupno - npr. neka izletišta, mlinovi i dr. Dizajniran je da se u kratkom roku napuni i podrži rad kroz cijeli dan, a bez Sunca može podnijeti rad od najmanje dva dana što ga čini dovoljno autonomnim za rad i u zimskom periodu kada je svjetla manje, a noći duže.

Očekujemo da ćemo do zaštite njegovog dizajna pri Državnom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva imati dovoljno iskustva za serijsku proizvodnju, a nadamo se i pozitivnom odazivu s EU tržišta turizma jer bi nam bio poticaj za eventualno zapošljavanje i sudjelovanje na raznim sajmovima inovacija.