Proslava 314. godišnjice nastanka Hrvatskog Sela

hrvatsko-selo

314 godina od osnutka Hrvatskog Sela

Proslava Dana Hrvatskog Sela, 27.06.2015. - obilježavala se je 314 godina osnutka. Procesija je krenula ispred Župne crkve u Topuskom do kapelice u Hrvatskom Selu. Misu je vodio kancelar mons. Marko Cvitkušić, izaslanik sisačkog biskupa Vlade Košića.

Nakon mise u društvenom domu u Hrvatskom Selu pripremljen je kulturno-umjetnički program. Kratko su se obratili i domaćini i gosti nakon čega je priređena zakuska za sve posjetitelje i zabava do kasno u noć. U cijelom ovom programu sudjelovali su i župan SMŽ Ivo Žinić, općinski načelnik Vlado Muža, županijski vijećnik Dražen Pejaković, uz mons. Cvitkušića tu je naravno bio i fra Goran Rukavina, predstavnici braniteljskih udruga, KUD Seljačka sloga iz Gređana, te mnogi drugi uz domaćine ove proslave na čelu s Marko Sonićkim.

Po tome bi mogli reći da je sve prošlo u lijepom ozračju, te ugodnoj i veseloj atmosferi, ali da ne bi bilo u potpunosti tako prvo je palo malo kiše, ali za sve posjetitelje mise ispred kapelice to ipak nije predstavljalo problem.

Druga stvar je bila puno ozbiljnija, nema potrebe za komentiranjem, iako bi svašta ovdje mogli napisati. Naime, program i misa su kasnili zbog dojave o podmetnutoj bombi, tako da je i policija morala obaviti svoj posao. Vjerujemo da će sutra PU SMŽ objaviti priopćenje ili vijest o ovome, tako da za sada ovo ipak ostaje neslužbena, ali provjerena informacija.

Dojava je bila lažna, ali eto neko je osjetio potrebu da uznemiri ljude na ovako lijepoj proslavi. Sve je ipak prošlo u najboljem redu i kako smo već rekli zabava je potrajala do kasno u noć uz ugodno druženje.